سایت آموزشگاهی می تواند فرایند آموزش را بسیار تسهیل کند و کیفیت آموزش را ارتقا دهد. برای مثال با استفاده از بستر سایت های آموزشگاهی، می توانید بدون محدودیت جغرافیایی از توان و ظرفیت متخصصان مختلف در سراسر جهان به راحتی استفاده کنید.
هیچ محدودیت زمانی در ارائه دوره های آموزشی وجود ندارد. به کمک فناوری و بستری که سایت های آموزشی فراهم می نمایند، می توان انواع محتواهای آموزشی از جمله ویدیوها، پادکست ها و .. را نیز ارائه نمود.

معمولا بر روی سایت ها، امکان ضبط دوره ها وجود دارد و افراد می توانند بر اساس نیاز، برخی از آموزش ها را بارها تکرار کنند.
سایت های آموزشگاهی، سنجش و ارزیابی را نیز متحول نموده اند. انواع آزمون ها را میتوان بر روی سایت ها برگزار نمود و در فاصله زمانی کوتاهی نتایج آزمون را با تحلیل کاملی ارائه نمود.
ارائه مشاوره های تخصصی نیز با بستر سایت آموزشگاهی بسیار راحت انجام می شود. می توان بدون محدودیت از بهترین مشاوران استفاده نمود. با این مزیت ها که گفته شد، منطقی است که به دلیل مزیت های متعدد سایت های آموزشگاهی، تعداد این سایت ها در حال افزایش باشد.
اگر شما هم قصد راه اندازی یک سایت آموزشگاهی دارید، مطالعه این مقاله می تواند به شما کمک کند تا یک نقشه راه داشته باشید.
ویژگی های یک سایت آموزشگاهی
یک سایت آموزشگاهی معمولا دارای بخش های مختلفی است. از بخش اطلاعیه ها و اخبار گرفته تا بخش های ارائه محتوای آموزشی و برگزاری آزمون در این نوع از سایت ها وجود دارد.
لازم است تا به صورت منظم و منسجم بخش های مختلف را در یک سایت بگنجانید تا کاربر به راحتی آنچه را که نیاز دارد، بیابد. اهمیت زیادی دارد که سایت به راحتی استفاده شود و کاربران در استفاده از سایت سردرگم نشوند.
سایت های پیچیده با بخش بندی های زیاد یا حتی حاوی محتواهای ثقیل و غیر قابل فهم، می تواند برای مخاطب شما خسته کننده باشد. سادگی و سهولت کاربری ویژگی اصلی یک سایت آموزشگاهی است.
زیبایی و جذابیت در این سایت ها اهمیت زیادی دارد. باید بتوانید انگیزه کافی را در مخاطب خود برای یادگیری ایجاد کنید. اهمیت زیادی دارد تا با توجه به مخاطبان، اصول روانشناسی را نیز در سایت خود رعایت کنید.
به ویژه اگر کودکان و نوجوانان مخاطبان سایت شما هستند، باید سایت خود را به قدری جذاب طراحی کنید، که بتوانید آنها را علاقمند کنید. رنگ ها باید بسیار هوشمندانه انتخاب شوند.
خلاقیت و پویایی سایت آموزشگاهی، موضوع بسیار مهمی است. یک سایت پویا که خلاقیت در آن موج می زند، قطعا مخاطبان بیشتری دارد و مخاطبان انگیزه بیشتری برای همراهی با سایت دارند.

یک سایت آموزشگاهی باید قابل اعتماد باشد. هر اقدامی که بتواند باعث جلب اعتماد کاربران بشود، اهمیت دارد. برای مثال شما می تواند با درج مجوز های خود و تولید محتوای خوب اعتماد مخاطبان خود را جلب کنید. در صورتی که در اولویت جستجو موتورهای جستجو باشید، خواهید توانست اعتماد مخاطبان بیشتری را جلب کنید.
5 نکته اصلی در خصوص طراحی سایت آموزشگاهی وجود دارد:
نکته اول: این که طراحی سایت آموزشگاهی خود را به افراد حرفه ای و متخصص بسپارید.نیاز ها و خواسته های خود را به دقت برای طراح ترسیم کنید و سعی کنید طبق برنامه ریزی پیش بروید.
طراحی باید طبق اصول رابط و تجربه کاربری انجام شود تا کاربر بتواند به راحتی و با یک حس خوب از سایت آموزشی استفاده نمایید. سایت آموزشی باید امنیت خوبی داشته باشد و از سرعت بارگذاری خوبی نیز برخوردار باشد. یک سایت کند می تواند مشکلات زیادی را ایجاد نماید و باعث ریزش کاربران شود.
دومین: نکته مهم در طراحی سایت آموزشگاهی این است که لازم است تا مخاطبان سایت را به دقت تعیین کنید و سعی کنید تا شناخت کافی از مخاطبان بدست آورید. در طراحی سایت باید نیاز و سلیقه مخاطبان را به عنوان معیار اصلی قرار دهید.
سایت های آموزشگاهی باید متناسب با نیاز و خواسته مخاطب باشند. در سایت خود حتما راهی برای نظر سنجی و تعامل با مخاطبان خود داشته باشید.

سومین: نکته مهم در طراحی سایت آموزشگاهی این است که سایت شما باید کاملا منعطف باشند تا بتوانید انواع محتوا و خدمات آموزشی مورد نیاز و خواست کاربران را به بهترین شکل ممکن ارائه نمایید.
برای ارائه انواع محتوای خوب و کاربر پسند به صورت منظم و مستمر برنامه ریزی کنید و در سایت خود بستر مناسب ارائه این محتوا را فراهم کنید.
چهارمین: نکته مهم که بسیار سرنوشت ساز است، رعایت اصول سئو تکنیکال و بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو است. اغلب مخاطبان از طریق موتورهای جستجو سایت های آموزشی را می یابند و از آنها استفاده می کنند، بنابراین اهمیت زیادی دارد که در اولویت این موتورها باشید. بسیاری از اصول را باید از مرحله طراحی مد نظر داشته باشید.
نکته آخر: اینکه سایت خود را به صورت واکنشگرا طراحی کنید. بسیاری از کاربران از طریق گوشی های تلفن همراه به سایت آموزشگاهی شما مراجعه می کنند پس اهمیت زیادی دارد که سایت شما از طریق گوشی نیز به درستی نمایش داده شود.
مراحل ساخت سایت آموزشگاهی
در این مرحله بر اساس مشخصاتی که به طراح سایت ارائه می کنید، ممکن است به شما پیشنهاد شود تا از سیستم های مدیریت محتوای آماده همچون وردپرس استفاده کنید یا این که لازم باشد تا یک سایت اختصاصی برای شما طراحی شود.
به دلیل مقرون به هزینه بودن استفاده از قالب های آماده و سیستم های مدیریت محتوا، معمولا این گزینه در اولویت است مگر این که شما فرایند هایی در سایت داشته باشید که لازم باشد متناسب با آن به طراحی سایت اختصاصی بپردازید یا این که انحصاری و سفارشی بودن سایت برای شما اهمیت زیادی داشته باشد.
هر نوع سایتی را که انتخاب کنید، در این مرحله لازم است تا تمامی جزئیات را برای طراح مشخص کنید. برخی از مواردی که باید در یک سایت آموزشگاهی مشخص کنید، عبارتند از:
– سایت شما از چه بخش هایی تشکیل می شود و آیا آموزش های آنلاین در سایت آموزشگاهی شما ارائه خواهد شد؟
– چه نوع محتواهایی را در سایت آموزشی خود ارائه خواهید نمود؟
– آیا مشاوره یا خدمات پشتیبانی آنلاین در سایت شما ارائه خواهد شد؟
– مراحل ثبت نام و رزرو در سایت شما به چه صورت است؟
– نحوه پرداخت هزینه خدمات و دوره ها به چه صورت است؟
– آیا کاربران حساب شخصی خواهند داشت؟ کاربران چه امکاناتی را دراختیار دارند؟ عضویت در سایت رایگان است یا کاربران از بابت آن هزینه می پردازند؟
– قوانین و فرایند های حاکم بر سایت شما چیست؟
– آیا نیاز به ارسال پیامک به مخاطبان دارید یا نه؟

پس از این که جزییات را تعیین نمودید. سایت شما طراحی و آماده راه اندازی می شود. معمولا لازم است تا نحوه بارگذاری محتوا بر روی سایت را بیاموزید. همچنین پس از این مرحله باید برای پشتیبانی فنی از سایت برنامه ریزی داشته باشید. در یک سایت آموزشی، مشکلات فنی می تواند باعث شکست شما در رقابت با سایر سایت های مشابه باشد.
انتخاب دامنه، هاست و سرور برای سایت آموزشگاهی
سایت آموزشگاهی شما آماده بهره برداری است. برای سایت خود دامنه مناسبی انتخاب کنید. یک دامنه خوب می تواند به شما کمک کند تا مخاطبان بیشتری جذب کنید. سایت ها با ا دامنه متمایز بیشتر از دیگر سایت ها مورد بازدید قرار می گیرند.
یک گام مهم دیگر در طراحی سایت آموزشگاهی، انتخاب هاست و سرور مناسب است. یک هاست و سرور می تواند در کیفیت خدماتی که سایت شما ارائه می کند، بسیار اهمیت داشته باشد.
انتخاب هاست و سرور بر اساس مشخصات فنی سایت شما انجام می شود. می توانید از طراح خود در این انتخاب کمک بگیرید.
مرحله راه اندازی سایت آموزشگاهی
مرحله بعد، راه اندازی سایت آموزشگاهی شماست. لازم است تا بخش های مختلف سایت خود را فعال کنید. تمامی بخش ها و فرایند ها را تست کنید و از درستی عملکرد سایت اطمینان حاصل نمایید.
همچنین بارگذاری محتوا را بر روی سایت خود آغاز کنید. برای تولید محتوای آموزشی خوب و کاربر پسند برنامه ریزی کنید. منظم بودن و استمرار در تولید محتوا برای جذب کاربر و قرار گرفتن در اولویت موتور های جستجو اهمیت زیادی دارد. از انواع محتوا استفاده کنید. از تصاویر، ویدیوها و اینفوگرافی استفاده کنید.
همچنین توصیه می شود از مشاوران و کارشناسان سئو برای ارتقا جایگاه سئو سایت خود کمک بگیرید تا بتوانید با بهترین هزینه و در کمترین زمان ممکن در اولویت موتورهای جستجو قرار بگیرید.

در این مرحله می توانید از انواع افزونه های متناسب با مشخصات فنی سایت خود، برای ارتقا کیفیت و خدمات سایت آموزشگاهی خود کمک بگیرید.
برنامه ریزی برای جذب کاربر و افزایش ترافیک سایت آموزشگاهی
سایت آموزشگاهی شما نیاز به افراد با انگیزه و علاقمندی دارد که از آموزش ها و خدمات آن استفاده نمایند. برای جذب کاربر برنامه ریزی کنید. تبلیغات، رپورتاژ آگهی ها، اقدامات سئو، فعالیت در شبکه های اجتماعی و … از جمله راهکارهایی است که می توانید برای جذب کاربر از آنها استفاده کنید. با استراتژی و برنامه های مشخصی برای جذب کاربر اقدام کنید و این مرحله را جدی بگیرید.
پایش و رصد سایت آموزشگاهی
سایت آموزشگاهی خود را به صورت مستمر و منظم مورد ارزیابی و پایش قرار دهید. از پیشرفت مناسب برنامه ها اطمینان حاصل کنید و عملکرد خود را بسنجید. بر اساس میزان استقبال کاربران، استراتژی ها و اقدامات آتی خود را برنامه ریزی کنید. نظر سنجی ها را بررسی کنید و به انتقادات توجه کافی داشته باشید. برای سایت آموزشی خود برنامه توسعه داشته باشید. رقبای خود را نیز بررسی کنید. همواره ایده ای جدید و خلاقانه داشته باشید تا بتوانید انگیزه کاربران را برای استفاده از سایت خود حفظ کنید.