شاید بتوان گفت تا چند سال گذشته خرید از یک سایت فروشگاهی تجربه ای جدید محسوب می شود. افرادی بودند که به این نوع خرید علاقه نشان می دادند تا از مزایای تکنولوژی استفاده کنند.
صاحبان سایت های فروشگاهی تلاش می کردند تا تعداد بیشتری را به این نوع خرید تشویق کنند و مزایای خرید اینترنتی از جمله صرفه جویی در زمان، خرید بدون محدودیت زمانی و جغرافیایی را به مشتریان خود گوشزد می کردند. اما امروز خرید از سایت فروشگاهی به بخشی از زندگی ما تبدیل شده است.
کمتر کسی است که تجربه خرید اینترنتی نداشته باشد. اغلب افراد این نوع خرید را تجربه و به مزایای آن پی برده اند. نتیجه این اتفاق این است که رقابت میان سایت های فروشگاهی پیچیده تر شده است و لازم است تا رویکرد حرفه ای برای طراحی و مدیریت این سایت ها اتخاذ شود.
اغلب کسب و کار های سنتی نیز در حال ایجاد سایت فروشگاهی برای کسب و کار خود هستند تا بتوانند مشتریان بیشتری را جذب کنند. اگر شما هم قصد طراحی یک سایت فروشگاهی را دارید، مطالعه این مقاله می تواند به شما کمک کند تا حرفه ای تر عمل کنید.

ویژگی های سایت فروشگاهی حرفه ای
قبل از این که به مراحل ساخت سایت فروشگاهی به پردازیم، ویژگی های یک سایت حرفه ای فروشگاهی را مرور می کنیم تا بتوانیم در تمامی مراحل سایت، هدف گذاری صحیحی داشته باشیم.
یکی از اصول مهم در خصوص یک فروشگاه حرفه ای این است که مشتریان بتوانند به راحتی و سهولت در آن خرید کنند و کالاهای مورد نیاز آن ها در دسترس باشد. به عبارتی مشتری باید به هنگام خرید تجربه خوبی داشته باشد و بتواند به خوبی با فروشگاه ارتباط برقرار نماید.
اگر بخواهیم این مشخصه را بر روی سایت فروشگاهی پیاده کنیم، باید اصول طراحی رابط و تجربه کاربری را در طراحی سایت مد نظر قرار دهیم. طراحی سایت های فروشگاهی با توجه به اصول رابط کاربری، موارد متعددی را شامل می شود که در نهایت منجر به تعامل بهتر کاربر با سایت می شود.
از زیبایی گرافیکی گرفته تا انتخاب رنگ و در دسترس بودن قسمت های مختلف سایت برای جلوگیری از سر در گم شدن کاربر، همگی زیر مجموعه اصول رابط کاربری هستند.
همچنین کاربر باید تجربه خوبی از خرید در یک سایت فروشگاهی کسب نماید تا به مشتری وفادار تبدیل شود و بار دیگر برای خرید به فروشگاه اینترنتی شما مراجعه کند. تجربه کاربری نیز شامل موارد متعددی از جمله سرعت مطلوب بارگذاری سایت، امنیت بالای سایت، امکان چت آنلاین و … می باشد.
در صورتی که طراحی سایت خود را به افراد حرفه ای و متخصص بسپارید، طراحی را طبق اصول رابط و تجربه کاربری انجام خواهند داد. پس یک مرحله مهم در ساخت سایت، مراجعه به طراحان حرفه ای و متخصص است.

نکات قابل توجه در طراحی سایت فروشگاهی
یکی از مهم ترین نکاتی که قبل از طراحی سایت فروشگاهی باید به آن توجه کنید این است که امروز به دلیل تعدد فروشگاه های اینترنتی، اهمیت زیادی دارد که با یک طرح کسب و کار اصولی و حرفه ای اقدام به طراحی سایت نمایید.
قبل از اقدام به طراحی سایت فروشگاهی، رویکرد و سیاست های خود را مشخص کنید و تجسمی از سایت در ذهن خود داشته باشید تا بتوانید در طراحی نیاز های فروشگاه را به درستی تعیین کنید.
چه کالا و خدماتی را در این فروشگاه عرضه خواهید کرد، مشتری چگونه از عرضه کالا مطلع می شود، مراحل خرید چگونه است؟ نحوه پرداخت هزینه و ارسال کالا را تعیین کنید. برای خدمات پس از فروش برنامه ریزی کنید. نظرسنجی از مشتریان را چگونه انجام خواهید داد؟
به عبارتی لازم است تا برای سایت خود یک برنامه، هدف و چشم انداز داشته باشید، استراتژی های ورود به بازار و جذب کاربر را مشخص کنید و همواره به دنبال مزیت رقابتی برای سایت خود باشید.
به این سوال پاسخ دهید که به چه دلیلی کاربران میان سایت های مختلف عرضه کننده کالا و خدمات، سایت شما را انتخاب می کنند. هزینه ها را مدیریت کند. برای داشتن یک سایت فروشگاهی لازم است تا برای ایجاد، مدیریت، جذب کاربر و پشتیبانی فنی از سایت هزینه کنید.
فراموش نکنید که برای موفقیت نیاز به طراحی حرفه ای دارید بنابراین همکاری با افراد حرفه ای، با تجربه و خلاق را نیز در اولویت قرار دهید.
برای سایت فروشگاهی خود اسم و دامنه مناسب انتخاب کنید.
زمانی که یک سایت فروشگاهی ایجاد می کنید، در حال ایجاد زیرساخت لازم برای راه اندازی یک کسب و کار هستید. بنابراین مشابه هر کسب و کار دیگری باید به فکر اصول برند سازی باشید.
نام دامنه ای که برای سایت خود انتخاب میکنید باید ساده بوده و به راحتی به خاطر سپرده شود. سعی کنید از اسامی که به اشکال مختلف نوشته می شوند و موجب سردرگمی می شوند، استفاده نکنید.

اسمی را انتخاب کنید که در زبان های فارسی و انگلیسی شکل مناسبی داشته باشد. کمی خلاقیت، می تواند اسم فروشگاه شما را در ذهن مشتری ماندگار کند. به این نکته نیز توجه کنید که دامنه انتخابی شما باید آزاد باشد. می توانید از سایت های مختلفی آزاد بودن دامنه برای اسم مورد نظر خود را بررسی کنید.
ساخت سایت فروشگاهی
در صورتی که اهداف، سیاست ها و رویکرد خود را قبل از اقدام به طراحی سایت فروشگاهی تعیین کرده باشید. در این مرحله می توانید نیاز ها را به دقت و به راحتی استخراج کنید و از طراح سایت بخواهید تا یک بستر مناسب برای فعالیت فروشگاه مد نظر شما ایجاد کند.
در این مرحله، شما باید تصمیم بگیرید که آیا می خواهید از سیستم های مدیریت محتوا و قالب های آماده استفاده کنید یا قصد دارید که برای خود یک سایت اختصاصی طراحی کنید. در صورتی که نیاز های سایت و فرایند ها را به دقت تعیین کرده باشید، یک طراح می تواند به شما در این انتخاب کمک کند.
اغلب فرایند ها و سیاست های کاری تعریف شده برای سایت فروشگاهی، قابل پیاده سازی با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا و قالب های آماده از جمله وردپرس است. در صورتی که وردپرس پاسخگوی نیاز های شما نباشد، ممکن است لازم باشد تا بیشتر هزینه کنید و یک سایت اختصاصی برای خود طراحی کنید.
در صورتی که از وردپرس استفاده کنید، انتخاب قالب و تنظیمات وردپرس در مراحل بعدی انجام می شود. ممکن است طراح به شما پیشنهاد نماید که از افزونه های مختلف همچون افزونه افزایش سرعت، پاپ آپ و … نیز استفاده کنید.

اگر تصمیم گرفته باشید که یک سایت فروشگاهی اختصاصی داشته باشید، طراح طبق نیاز ها و با توجه به اصول تجربه و رابط کاربری طراحی سایت شما را انجام می دهد.
انتخاب هاست و سرور برای سایت فروشگاهی
در این مرحله شما به یک هاست و سرور نیاز دارید تا بتوانید سایت فروشگاهی خود را فعال کنید. این انتخاب اهمیت زیادی در کارایی سایت شما دارد. انتخاب یک هاست و سرور مناسب کمک می کند تا فروشگاه شما عملکرد خوبی داشته باشد.
با کمک طراح سایت و متخصصین یک هاست و سرور خوب، متناسب و مقرون به صرفه انتخاب کنید. یک هاست و سرور خوب امنیت،کیفیت، پشتیبانی، سرعت، پهنای باند و … مناسب و متناسب با نیاز شما دارد.
مرحله راه اندازی سایت فروشگاهی
در این مرحله سایت فروشگاهی شما ساخته شده و آماده بهره برداری است. بنابراین می توانید پس از اخذ مجوز های لازم از مراجع ذی ربط ، نسبت به بارگذاری محتوا اقدام کنید.
در صورت نیاز یک تیم اجرایی تشکیل دهید و بارگذاری محتوا را بر روی سایت خود آغاز کنید. خدمات و محصولات را به دقت معرفی کنید. مشخصات فنی کالا ها را درج کنید. از ویدیوها و تصاویر استفاده کنید و اطلاعات کاملی در اختیار مشتریان قرار دهید.
برای مشتریان راهنمای خرید ایجاد کنید. در خصوص قوانین خرید و عودت کالا توضیحات کاملی ارائه کنید. اطمینان حاصل نمایید، مشتریان قبل از خرید، قوانین را مطالعه نموده و با آنها موافق هستند.
سایت خود را چند بار تست کنید و مطمئن شوید که خرید به درستی و بدون اشکال انجام می شود. در این مرحله لازم است تا سایت فروشگاهی خود را به درگاه های مطمئن پرداخت متصل کنید.

اهمیت پشتیبانی فنی از سایت فروشگاهی
برای پشتیبانی فنی از سایت فروشگاهی خود برنامه ریزی کنید. پشتیبانی اهمیت زیادی دارد. کوچکترین مشکل فنی می تواند باعث ریزش مشتریان شود. اغلب مجموعه هایی که خدمات طراحی سایت ارائه می دهند، برای مدت معینی سایت طراحی شده را از نظر فنی پشتیبانی می نمایند. بهتر است برای این بخش برنامه ریزی اصولی داشته باشید. هر گونه مشکلی باید در کوتاه ترین زمان ممکن رفع شود.
برنامه ریزی برای جذب کاربر و افزایش ترافیک فروشگاه اینترنتی
سایت فروشگاهی شما بیش از هر چیزی به بازدید کننده و مشتری نیاز دارد. باید با یک استراتژی درست و اصولی به فکر افزایش ترافیک سایت خود باشید. اهمیت زیادی دارد که در اولویت موتور های جستجو قرار گیرید و جایگاه سئو خوبی داشته باشید.
اغلب مشتریان کالا و خدمات مورد نیاز خود را به کمک موتور های جستجو می یابند. در مرحله ساخت نیز از طراح سایت خود بخواهید تا سایت شما را برای موتور های جستجو بهینه سازی نمایید.

شما می توانید با استراتژی های مختلفی از جمله تولید محتوا، برگزاری مسابقات، رپورتاژ آگهی ها و … برای افزایش بازدید از سایت خود اقدام کنید. این مرحله نیاز به مداومت و پشتکار و البته صبوری دارد. مدت زمانی طول می کشد تا بازدید کننده ها به سایت فروشگاهی شما اعتماد کنند، بنابراین صبور باشید.