10 گام برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی موثر در وردپرس

فروشگاه اینترنتی،شاید تا چند سال پیش، تمامی افرادی که فروش اینترنتی ایجاد می نمودند، تلاش می کردند تا به مخاطبان خود از اهمیت و مزایای خرید از فروشگاه های اینترنتی بگویند. مزیت هایی مثل صرفه جویی در زمان، تنوع در عرضه اجناس، در دسترس بودن کالا و خدمات بدون محدودیت زمانی همواره مورد تاکید قرار می گرفت.

اما امروز دیگر نیازی به معرفی فروشگاه اینترنتی و مزایای آن به مخاطب نیست. امروز همه افراد با این نوع خرید آشنا هستند و کمتر کسی است که خرید از حداقل یک فروشگاه را امتحان نکرده باشد.

مسئله ای که امروز وجود دارد رقابت در میان فروشگاه های مختلف و داشتن مزیت های رقابتی بازار پسند است. اگر شما هم به دنبال ایجاد فروشگاه اینترنتی هستید، برای موفقیت در عرصه رقابت نیاز به رویکرد حرفه ای دارید.

مطالعه این مقاله می تواند به شما در ترسیم یک نقشه راه برای داشتن یک فروشگاه موثر کمک کند. امروز رویکرد حرفه ای در ایجاد فروشگاه های اینترنتی یک الزام برای موفقیت و مدیریت ریسک است.

 

فروشگاه اینترنتی

 

گام اول: برای فروشگاه اینترنتی خود طرح کسب و کار داشته باشید!

اشتباه بسیاری از افراد که قصد راه اندازی فروشگاه اینترنتی را دارند، این است که از این مرحله به سادگی می گذرند و از همان ابتدا و بدون طرح کسب و کار، به بررسی نکات فنی می پردازند.

اگر رویکرد حرفه ای نسبت به ایجاد و مدیریت فروشگاه اینترنتی دارید، لازم است تا به دقت طرح کسب و کار فروشگاه خود را تدوین نمایید. طرح کسب و کار شامل اهداف و چشم انداز فروشگاه، بررسی رقبا، بررسی های مالی و استراتژی های بازاریابی می باشد.

با داشتن طرح کسب و کار، به راحتی خواهید توانست نیاز های سایت فروشگاهی خود را تعیین کنید و هزینه ها را دقیق تر برآورد و مدیریت نمایید. طرح کسب و کار فروشگاه اینترنتی به شما کمک می کند تا به صورت شفاف خواسته های خود را به طراح سایت اعلام نمایید.

برای مثال زمانی که در خصوص استراتژی ارسال کالا تصمیمی نگرفته اید، نمی توانید جزییات فنی زیادی را در خصوص سایت مشخص کنید. توصیه می شود با مطالعه بازار و بررسی رقبا کار خود را شروع کنید.

بهتر است از همین مرحله به دنبال تعریف مزیت رقابتی برای فروشگاه خود باشید. اهمیت زیادی دارد به این سوال جواب دهید که فروشگاه اینترنتی شما چه نیازی را رفع می کند و چرا باید مشتریان در میان دیگر فروشگاه ها، فروشگاه شما را انتخاب نمایند.

 

طرح کسب و کار برای یک فروشگاه اینترنتی

 

گام دوم: انتخاب دامنه مناسب و متناسب با استراتژی های برند سازی

فروشگاه اینترنتی شما یک کسب و کار است و مشابه هر کسب و کار دیگری نیاز به برنامه ریزی برای برند سازی دارد. استراتژی های برند سازی را برای فروشگاه خود تعیین کنید و با یک برنامه اصولی پیش بروید.

سعی کنید اجزا و هویت بصری برند را به صورت یکپارچه با یکدیگر ایجاد کنید. برای مثال برای سایت فروشگاه خود رنگ انتخاب کنید. لوگو داشته باشید و از همه مهم تر یک اسم خوب و مشتری پسند انتخاب کنید.

اسم فروشگاه شما همان دامنه ای است که کاربر به عنوان آدرس سایت شما می شناسد. این اسم باید متناسب با حوزه فعالیت شما، ساده، کوتاه ، قابل فهم بوده و به راحتی به خاطر سپرده شود.

کمی خلاقیت و نوآوری هم می تواند تاثیر زیادی در جذب کاربر داشته باشد. شما می توانید به کمک سایت های مختلف آزاد بودن دامنه منتخب خود را نیز چک کنید.

بیشتر بخوانید
راز های طراحی سایت شرکتی

 

گام سوم: انتخاب قالب استاندارد و جذاب وردپرس 

در واقع این مرحله یک مرحله مهم در ایجاد سایت و فروشگاه اینترنتی است. شما باید در میان زبان های برنامه نویسی و سیستم های مدیریت محتوا، نوع متناسب با سلیقه و نیاز خود را انتخاب کنید.

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای شناخته شده و محبوب در جهان است. مزیت های متعددی برای این سیستم مدیریت محتوا وجود دارد. از جمله این که می توانید با استفاده از وردپرس انواع فروشگاه اینترنتی جذاب و زیبا را با هزینه مناسب و امکانات فوق العاده بسازید.

همچنین مدیریت و استفاده از فروشگاه های وردپرس بسیار راحت است. پشتیبانی فنی از وردپرس به سهولت انجام می شود و شما می توانید از انواع افزونه ها برای ارتقا سایت فروشگاهی خود استفاده نمایید. در کل استفاده از وردپرس برای ایجاد فروشگاه اینترنتی به شما در مدیریت هزینه ها کمک زیادی می کند.

 

انتخاب قالب استاندارد وردپرس برای فروشگاه اینترنتی

 

در صورتی که سیستم مدیریت محتوای وردپرس را انتخاب نموده باشید، قالب های متنوع و جذاب زیادی وجود دارد که می توانید از میان آنها انتخاب کنید. اگر گام اول را به درستی انجام داده باشید، در این مرحله می توانید بر حسب نیاز و اهداف خود، قالب متناسب با سلیقه خود را انتخاب نمایید. طراحان سایت می توانند شما را در این انتخاب یاری نمایند.

 

گام چهارم: تنظیمات وردپرس و طراحی جزئیات سایت فروشگاه اینترنتی

پس از انتخاب وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوا و انتخاب قالب متناسب در میان قالب های مختلف، می توانید جزییات بیشتری از فروشگاه اینترنتی خود را تعیین کنید. می توانید به کمک یک طراح سایت اقدامات لازم را انجام دهید.

یک طراح حرفه ای اصول زیادی از جمله اصول طراحی تجربه و رابط کاربری حرفه ای را در نظر می گیرد. سایت فروشگاهی شما باید جذاب و زیبا باشد. بخش های مهم و اصلی باید در دید کاربر باشد.

خرید باید به راحت ترین شکل ممکن انجام شود. یک طراح سایت و فروشگاه اینترنتی اقدامات متعددی را در این مرحله انجام می دهد و زیر ساخت لازم را برای داشتن یک سایت با امنیت بالا، سرعت بارگذاری مناسب، بهینه سازی شده برای سئو و … در اختیار شما قرار می دهد.

 یکی از بزرگترین مزیت های وردپرس این است که می توانید از انواع افزونه ها همچون افزونه سئو، افزونه افزایش سرعت، افزونه بک آپ گیری اتوماتیک و … نیز استفاده نمایید.

برای مثال با کمک افزونه های پاپ آپ می توانید مشتریان را از تخفیفات ویژه مطلع نمایید یا این که با کمک افزونه های چت آنلاین، می توانید برای فروشگاه اینترنتی خود سیستم پشتیبانی آنلاین فراهم نمایید.

 

انجام تنظیمات وردپرس و طراحی یک فروشگاه زیبا و جذاب

 

گام پنجم : انتخاب هاست و سرور برای فروشگاه اینترنتی

هاست و سرور باید اصولی و با توجه به نکات فنی متعدد و حتی مشخصات فنی فروشگاه اینترنتی شما انتخاب شوند. این انتخاب اهمیت زیادی دارد و می تواند در کارایی و کیفیت عملکرد فروشگاه اینترنتی شما تاثیر زیادی دارد.

می توانید از افراد متخصص و طراح سایت فروشگاه خود بخواهید که در این انتخاب به شما کمک کنند. بهتر است در این مرحله به خوبی تحقیق و پرس و جو کنید. امنیت، کیفیت، پشتیبانی سایت ارائه دهنده خدمات و .. از جمله مواردی هستند که باید بررسی کنید.

بیشتر بخوانید
رابط کاربری (UI) چیست؟

گام ششم: بارگذاری صفحات و راه اندازی فروشگاه اینترنتی

شاکله فروشگاه اینترنتی شما آماده بهره برداری است. در این مرحله ادمین و تیم اجرایی مدیریت فروشگاه تعیین می شود. ادمین یا ادمین ها مدیریت سایت را بر عهده دارد و می تواند نسبت به بارگذاری محتوا و راه اندازی فروشگاه اقدام نمایید.

در این مرحله لازم است تا محتواهای مد نظر خود را بر روی فروشگاه بارگذاری کنید. برای مثال فروشگاه را معرفی نمایید. مشخصات و تصویر کالا ها را ثبت کنید. مجوز هایی که اخذ نموده اید را به نمایش بگذارید. در این گام باید ظاهر فروشگاه را به آن چیزی که در ذهن دارید، نزدیک کنید.

همچنین ضرورت دارد تا فرایند خرید را بررسی و تکمیل نمایید. در واقع پس از این مرحله باید بتوان از  فروشگاه اینترنتی شما به راحتی خرید نمود. پس لازم است تمامی جزئیات از جمله درگاه پرداخت و … را تعیین و فعال نمایید.

 

فاز راه اندازی پس از ایجاد فروشگاه اینترنتی

 

گام هفتم: پشتیبانی فنی از سایت

پشتیبانی فنی از فروشگاه اینترنتی اهمیت زیادی در کارایی فروشگاه شما دارد. بنابراین لازم است برای پشتیبانی فنی از سایت برنامه ریزی اصولی داشته باشید.

در صورتی که طراحی سایت را به شرکت های حرفه ای سپرده باشید، به احتمال زیاد قرارداد شما برای مدت مشخصی شامل خدمات پشتیبانی فنی نیز می شود. در هر صورت کوچکترین مشکل فنی در فروشگاه می تواند باعث مشکلات جدی و ریزش مشتریان شود. تیم پشتیبان همواره در حال رصد و پایش فروشگاه است.

گام هشتم: جذب کاربر و افزایش ترافیک فروشگاه اینترنتی

برای این گام، نیاز به تدوین استراتژی و برنامه ریزی حرفه ای دارید. این مرحله بسیار سرنوشت ساز است و نیاز به تلاش مداوم و مستمر دارد. یک فروشگاه اینترنتی با وجود مشتریان معنا پیدا می کند.

تولید محتوا و بازاریابی محتوایی، رپورتاژ آگهی، تبلیغات در سایت های پربازدید، برگزاری جشنواره های مختلف و … می تواند از جمله اقدامات برای جذب کاربران در فروشگاه اینترنتی باشد. توصیه می شود در فروشگاه خود فرایند و زیر ساختی برای تعامل با مشتریان در نظر بگیرید.

ارتباط با مشتریان، نظر سنجی و اعمال نظرات مشتریان می تواند در افزایش رضایت آن ها تاثیر زیادی داشته باشد. می توانید برای تعامل مستمر با مشتریان وفادار، اقدام به ایجاد باشگاه مشتریان نمایید.

 

افزایش کاربر و ترافیک فروشگاه اینترنتی

 

گام نهم: خلاقیت و پویایی را در دستور کار خود قرار دهید!

فروشگاه های اینترنتی روز به روز در حال افزایش هستند و رقابت ها پیچیده تر می شود. شما برای در فروش اینترنتی موفق و موثر به خلاقیت و پویایی نیاز دارید. بنابراین توصیه می شود تلاش کنید یک برنامه منظم و مستمر برای مدیریت فروشگاه اینترنتی خود داشته باشید و خلاقیت را نیز فراموش نکنید.

در میان فروشگاه های مختلف اینترنتی، خلاقیت میتواند برای شما مزیت رقابتی ایجاد نماید. همکاری با افراد خلاق را در اولویت کاری خود قرار دهید.

گام دهم: برنامه توسعه داشته باشید!

اهمیت زیادی دارد که برای فروشگاه اینترنتی خود، برنامه توسعه داشته باشید. برنامه توسعه به شما کمک می کند همواره رو به جلو حرکت کنید و در مسیر پیشرفت باشید.

برنامه های توسعه ای خود را با طراح سایت و تیم فنی نیز مطرح کنید شاید لازم باشد زیرساخت اجرای بسیاری از برنامه های آتی شما، همین امروز ایجاد شود.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Enter Captcha Here : *

Reload Image